Groepslessen

Kijk op het lesrooster om te zien op welke dagen, en welk tijdstip deze lessen gegeven worden.

Peuterdans 2/3 jaar

Dansend de wereld ontdekken? Met andere kindjes bewegen op muziek? We spelen mee met de fantasie van het kind en dat maakt het aantrekkelijk voor ze. De les bestaat uit kennis maken met elkaar, er wordt een speelse warming-up gedaan op leuke kindermuziek, waarin we de fantasie van het kind meenemen. Ook werken wij met thema’s zodat het voor de kinderen erg leuk blijft en ze niet eens door hebben dat ze zich aan het ontwikkelen zijn door middel van dans in hun belevingswereld.

Proefles
Kleuterdans 3 t/m 5 jaar

Kleuters vinden het leuk om bewegingen te gaan leren; zoals chasse’s, huppelen, draaien, sprongen. Naast de motorische ontwikkeling wordt hierdoor ook de muzikaliteit ontwikkeld en gestimuleerd. We geven ze ruimte doormiddel van oefeningen zodat ze hun eigen bewegingsmogelijkheden kunnen ontdekken.

Proefles
Kidsdance 5 t/m 7 jaar

Wanneer je ruim 5 of 6 of net 7 jaar oud bent bieden wij Kidsdance aan. Hierin leren ze verschillende danstechnieken zoals; modern, hiphop, jazz zodat de kinderen kunnen ontdekken wat hen leuk lijkt. Vanaf 7 jaar mag je bij ons namelijk voor een dansstijl gaan kiezen.

Proefles
Jazz/modern vanaf 7 jaar

In deze les is er afwisseling tussen dansen op musical nummers en dansen op rustige muziek.
Gecombineerd met showdance worden er tijdens deze les techniekoefeningen gedaan voor je lichaamshouding, conditie, spierversterking en het vergoten van je soepelheid. Ook leer je bij deze les veel meer over uitstraling, dit is hoe je jezelf voelt bij elke dans en het op die manier kan presenteren tijdens optredens.

Proefles
HipHop vanaf 7 jaar

Houd je van stoer, swag en flow en wil je lekker bouncen op de beat, dan is HipHop een les voor jou. We werken met dansmixen, dit wil zeggen dat we verschillende liedjes in 1 mix gebruiken, daardoor werken we ook met verschillende dansstijlen zoals; HipHop, Locking, Waacking, Voquing, Feminine, Dancehall, Afro, House.

Proefles
Moderne dans vanaf 7 jaar

Moderne dans is een dansvorm, waarin elke menselijke beweging mogelijk is. Hiertoe behoren de echte dansbewegingen en balletbewegingen. Maar ook de gewonere dagelijkse bewegingen, zoals lopen, zwaaien met de armen en rennen. Bij moderne dans sta je letterlijk met beide benen op de grond en probeer je de beweging te vergroten en te versterken. Het is belangrijk om je gevoel los te kunnen laten in de bewegingen.

Proefles
Dance Adults

Ben je stiekem gek van dansen, maar pas je qua leeftijd niet meer in onze jeugdgroepen? Houd je van verschillende stijlen muziek/dans en zou je je daar graag in willen ontwikkelen? Dan ben je bij LiFe Dance aan het juiste adres. In deze les leren we op een leuke manier verschillende dansstijlen aan. Van zowel jazz, showdance, modern als andere stijlen, worden op een prettig tempo de basistechnieken aangeleerd en wordt er, net als bij al onze danslessen, naar 2 choreografieën toegewerkt. Dat je daarbij van deze les fit, lenig en vrolijk wordt, is natuurlijk ook een hele mooie bijkomstigheid! Plezier staat voorop! Deze les is zowel geschikt voor ervaren dansers als voor beginners! Er wordt rekening gehouden met individuele capaciteiten.

Proefles
Pilates

Pilates is een trainingsvorm die bestaat uit oefeningen die gericht zijn op het sterker maken van het lijf doormiddel van het gebruik van ontspanning, balans, concentratie, verlenging, ademhaling en kracht. De oefeningen in de Pilatesles worden uitgevoerd staand, zittend en liggend op een mat. Pilates zal ervoor zorgen dat je een soepelere rug, sterkere buikspieren, een betere balans en een goede bloedsomloop ontwikkeld. Pilates is zeer geschikt om de bekkenbodem musculatuur te versterken. Ook kan het lichamelijke klachten doen verminderen en je meer in balans brengen. Het tempo van de les ligt laag. Iedereen kan het, dus jij ook!

Proefles
Dance & Shape

Energie, power, kracht, conditie, plezier, ritme en muziek… Dance & Shape is een mix van dans en sporten, verwerkt in een energieke en explosieve groepsles die te volgen is door iedereen. Je staat geen seconde stil! De les is verdeeld in een deel cardio-dans met veel high-impact en interval oefeningen. Vervolgens worden er krachtoefeningen voor buik, billen, benen, armen en rug gedaan. Terwijl je met veel plezier aan het dansen bent, werk je aan je conditie! Vind je dat je niet kan dansen of heb je moeite met de pasjes? Geen zorgen! Het instap niveau is laag en in de les worden veel opties gegevens zodat iedereen lekker mee kan doen!

Proefles
Pilates/LiFe Toning

Deze sportvorm is een combinatie van Pilates en krachttraining. In de les wordt de opbouw en structuur van de Pilatesles gecombineerd met zwaardere oefeningen voor benen en armen. De focus ligt net als bij Pilates op ademhaling en balans. Weliswaar ligt het tempo van deze les hoger en worden er meer krachtoefeningen toegevoegd, gebruikmaken van eigen lichaamsgewicht, weerstandsbanden en gewichtjes. In een uur train je alle spiergroepen op basis van veel herhalingen en eigen keuze van weerstand of gewicht. De les is geschikt voor mensen die ervaring hebben met de basisprincipes van Pilates en niet bang zijn om een beetje te zweten. Ga jij de uitdaging aan?

Proefles
Breakdance

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj-en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd.
De dans heeft veel verschillende soorten bewegingen (moves):
- Toprocks: waarbij staand wordt gedanst. Belangrijk is het goed dansen op de muziek. De accenten zijn erg belangrijk en door het pakken van deze accenten (bijvoorbeeld door een beweging te maken precies op het accent) kan de 'status' van de danser stijgen.
- Footwork: waarbij het gaat om de snelle pasjes op handen en voeten over de grond, hierbij wordt vaak een cirkelvormige beweging gevolgd.
- Freezes: Dit zijn momenten in de run dat de danser, met gebruik van de armen, niet meer beweegt ('bevroren' is). Deze vergen vaak veel kracht en zijn vaak variaties van de handstand.
- Powermoves: Deze moves (veelal bewegende freezes) zijn veelal voortgevloeid uit het turnen. Het zijn acrobatische series waarbij vaak slechts met de handen en schouders de grond wordt aangeraakt.
- Eigen stijl: Het is zeer belangrijk bij breakdance dat ieder persoon zijn eigen stijl creeert en daarmee helemaal zichzelf kan uiten.

Proefles